FUTUREproef voor studenten

FUTUREproef voor studenten

> Ik wil graag mijn duurzaam onderzoek in de kijker zetten

Heb jij het afgelopen academiejaar een masterproef geschreven die bijdraagt aan een duurzame toekomst? Strijd dan mee voor onze FUTUREproef award en maak kans op een geldprijs en heel wat publieksaandacht! Inschrijven kan vanaf tot woensdag 18 mei om 12u tot 11 oktober 2022.

Deadline gemist? Geen nood. Je kan jouw onderzoek nog steeds in de kijker zetten op deze website. Stuur een mailtje naar duurzaam@ugent.be met als onderwerp 'Thesis in de kijker'. Samen bekijken we dan hoe we dit het beste aanpakken.

> Ik wil graag rond een duurzaam onderwerp onderzoek doen

In een aantal opleidingen is het mogelijk om een bachelor- of masterproef te schrijven rond duurzaamheidskwesties. Bekijk binnen jouw opleiding wat de mogelijkheden zijn.

Sommige onderzoeksvragen komen tot stand in de Stadsacademie, een plek waar Gentse beleidsmakers en UGent-docenten samen nadenken over sociale en ecologische uitdagingen van UGent en Stad Gent. Deze uitdagingen worden vertaald in projecten, bachelorproeven en masterproeven. Een concreet voorbeeld is het ‘Living Lab campus Sterre’, waarbij de campus zelf dient als experimenteerruimte voor studenten-onderzoek rond vraagstukken zoals circulair bouwen, biodiversiteit, ruimtegebruik en energie.

> Ik wil graag mijn schrijf/video/creatief talent inzetten als redacteur

Helpende handen zijn meer dan welkom! Als redacteur kijk je samen met de student die de masterproef heeft afgeleverd hoe de thesis het best vertaald wordt naar het brede publiek: een filmpje, interview, blogpost, artwork, comics, … alles is mogelijk! Het team leest het werk van elkaar na en geeft feedback, waarna het stuk op de website van FUTUREproef terecht komt, met een link naar de volledige masterproef. Lees meer