Wat is FUTUREproef?

Wat is FUTUREproef?

Veel masterproeven belanden na hard werk in een figuurlijke schuif, ook als er interessante maatschappelijke inzichten instaan. Met FUTUREproef wil de UGent masterproeven rond duurzaamheid meer toegankelijk maken voor het brede publiek en voor de organisaties of personen die in de praktijk met die onderwerpen bezig zijn.

FUTUREproef is een initiatief van Green Office Gent, het Centrum voor Duurzame Ontwikkeling, de Directie Onderwijsaangelegenheden & de Universiteitsbibliotheek van Universiteit Gent.

What’s next?

In dit semester gaat FUTUREproef weer verder en zijn er tal van projecten waar je aan kan deelnemen!

  • Thesis met impact: ben je bezig met duurzaam onderzoek (bachelorproef, thesis, doctoraat, …) en wil je jouw bevindingen delen met de praktijk en jouw impact écht verwezenlijken? Stuur een mailtje naar duurzaam@ugent.be met 'Thesis met impact' als onderwerp en vertel ons over jouw onderzoek! Samen zoeken we een weg naar de praktijk waar jij jouw bevindingen kan delen.
  • Ben jij een prof of postdoc? We zijn nog op zoek naar duurzame onderzoeksvoorstellen! Welk duurzaam onderzoek is volgens jou hoogdringend of welk duurzaam topic is nog helemaal niet onderzocht? Laat het ons weten via duurzaam@ugent.be met het onderwerp 'Duurzaam onderzoeksvoorstel'.